Bewegend leren

Reken- en spellingbootcamp

De laatste tijd was het steeds vaker in het nieuws: bewegend onderwijs! Niet alleen omdat bewegen fysiek gezond is, maar ook omdat de hersenen de leerstof sneller opnemen. Het geheugen wordt geactiveerd waardoor kinderen sneller én makkelijker kunnen leren de leerstof aan te bieden met bewegingen. HSKtrainingWijchen maakt gebruik van de leermiddelen van het landelijk platform ‘Reken- en spellingsbootcamp’. De materialen zijn gebruiksvriendelijk, makkelijk inzetbaar, visueel sterk door kleur en beeld, en nodigt uit tot beweging.

Voor wie?

Onze bootcamps zijn bedoeld voor alle kinderen op de basisschool. Zowel kinderen die moeite hebben met rekenen en taal als kinderen die alles saai vinden, hebben profijt bij het bewegend leren. De begeleiding is gericht op inzicht en automatiseren.

De bootcamps kunnen zowel individueel als in een groepje gevolgd worden.

Bij de individuele ondersteuning gaan we in op de persoonlijke hulpvragen op reken- of spellinggebied. We houden rekening met de leerstijl van het kind en zullen gebruik maken van de rekenbootcamp materialen.

Bij de ondersteuning in een groepje gaan we in 2 bijeenkomsten van 2,5 uur spelenderwijs aan de slag. Met spelletjes, kleur en vooral veel beweging buiten of in de gymzaal, krijgen de kinderen handvatten op bij het rekenen of spelling. Iedere keer vinden de kinderen het jammer als de tijd voorbij is. Natuurlijk mag je ook gebruik maken van een combinatie van de groepsbootcampen en de individuele begeleiding.

                              

Meer zelfvertrouwen

Zowel bij de individuele begeleiding als bij de kleine groepjes van 4 à 6 kinderen werken we met veel aandacht voor het opbouwen van een positief zelfbeeld. Het plezier in rekenen en spellen zal weer terug komen. Door een positieve mindset en een ontspannen gevoel zal de leerstof sneller opgenomen worden.

Wat kun je verwachten tijdens bootcamp?

  • Veel spel, beweging en een beeldende uitleg
  • Meer zelfvertrouwen en plezier in rekenen of spelling
  • Instructie die aansluit bij de leerstijl van uw kind
  • Training in een kleine groep kinderen (4-6 kinderen)en/of individueel.
  • Een duidelijke verbetering van het hoofdrekenen of de spelling.
  • Tips om thuis verder mee te oefenen
  • Een blij kind!

Locatie

De bootcamps worden georganiseerd in de gymzaal op basisschool ‘Het Zuiderpad (voorheen De Boskriek) op lokatie: Oudelaan 21-02, te Wijchen. In de zomer zullen de bootcamps buiten plaatsvinden. Trek je gymschoenen en soepel zittende kleding maar aan! De individuele trainingen zullen ook gewoon in de praktijk zijn.                                    

Gastlessen

Ook kan HSKtrainingWijchen gastlessen verzorgen op verschillende basisscholen. Onze ervaring is dat alle kinderen er baat bij hebben en dat leerkrachten geïnspireerd raken om bepaalden delen van de reken- of taalmethode bewegend aan te bieden.

          

 

Zijn er vragen omtrend een individuele begeleiding op maat, een reken- of spellingbootcamp in een kleine groep of gastlessen bij u of uw kind op school, laat het gerust weten op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.